TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Hoogbegaafd HB en hoogsensitief in deze drukke Westerse maatschappij vol prikkels, extra rollen, verwachtingen en verantwoordelijkheden.

Manon van Drielen is dé expert op het gebied van het coachen van personeel met begaafdheid en sensitiviteit. Vaak worden burn-out en bore-out pas laat opgemerkt, maar dat hoeft niet langer zo te zijn! Hoogbegaafde en hoogsensitieve werknemers geven zelden zelf aan dat ze deze unieke eigenschappen bezitten. Ze schreeuwen dit niet van de daken. Maar jij als werkgever kunt het verschil maken door herkenning te bieden.

Een publicatie van: Manon van Drielen

Erkenning is de eerste stap om burn-out en bore-out te voorkomen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw medewerker opbloeit en floreert! Het leert hoe de energie gedoseerd kunt inzetten en eerlijk kunt zijn tegenover jezelf. Dit is de sleutel tot succes! True2You staat voor authenticiteit, groei en voldoening.

Hoogbegaafde en hoogsensitieve medewerkers kunnen in veel opzichten een waardevolle aanwinst zijn voor een organisatie. Ze hebben vaak unieke talenten, zijn creatief, analytisch en hebben oog voor detail. Echter, deze bijzondere eigenschappen kunnen ook een keerzijde hebben. Hoogbegaafden en hoogsensitieve mensen lopen namelijk een verhoogd risico op het ontwikkelen van burn-out of bore-out.

Hoogbegaafde werknemer

Burn-out is een toestand van fysieke, emotionele en mentale uitputting als gevolg van langdurige blootstelling aan stressvolle situaties. Hoogbegaafden worden vaak gedreven door perfectionisme en leggen de lat erg hoog voor zichzelf. Ze willen graag alles goed doen en hebben moeite met grenzen stellen. Dit kan leiden tot overbelasting en uiteindelijk tot burn-out. 

Hoogsensitieve werknemer

Hoogsensitieve medewerkers daarentegen zijn zeer gevoelig voor prikkels uit hun omgeving. Ze pikken emoties van anderen gemakkelijk op en ervaren situaties intenser dan anderen. De constante overprikkeling kan leiden tot vermoeidheid, angstgevoelens en uiteindelijk ook tot burn-out.

Naast burn-out is er ook het fenomeen bore-out, wat eigenlijk het tegenovergestelde is van burn-out. Bij bore-out ervaren medewerkers een gebrek aan uitdaging en stimulatie op het werk. Hoogbegaafde medewerkers kunnen zich snel vervelen wanneer de taken te eenvoudig of repetitief zijn. Dit gebrek aan voldoening en interesse kan leiden tot apathie en uiteindelijk bore-out.

Energetische therapie als preventiemiddel voor burn-out en bore-out 

Een preventiemiddel dat hoogbegaafde en hoogsensitieve medewerkers helpt om burn-out en bore-out te voorkomen is energetische therapie. 

Aanpak 

Het doel van energetische therapie is als volgt:

  1. Het loslaten van opgekropte emoties en het bevorderen van emotionele verwerking.
  2. Het versterken van aarding en het tot creëren van een diepere verbinding met de aarde.
  3. Verminderen van stress.
  4. Vergroten van zelfbewustzijn en inzicht krijgen in energiepatronen.
  5. Versterken van het energieveld en aanleren van technieken om jezelf te beschermen.
  6. Herstellen van de energiebalans.

Met energetische therapie stimuleer je uiteindelijk het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het fysieke contact tijdens de therapie zorgt voor een diepere gevoelsbeleving en versterkt de effectiviteit ervan. Door regelmatig energetische behandelingen te ondergaan, kunnen hoogbegaafde en hoogsensitieve medewerkers beter in balans blijven en voorkomen ze dat ze uitvallen met burn-out of bore-out.

Wat is een veilige werkomgeving voor een hoogbegaafde en hoogsensitieve werknemer. 

Daarnaast is het belangrijk om een werkomgeving te creëren waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling, uitdaging en autonomie. Het stellen van realistische doelen en het bieden van voldoende afwisseling in taken kan ook helpen om verveling en desinteresse te voorkomen.

Daarnaast is het essentieel dat werkgevers aandacht hebben voor de mentale gezondheid van hun medewerkers. Een open cultuur waarin medewerkers zich veilig voelen om over hun gevoelens te praten, kan ervoor zorgen dat stresssignalen tijdig worden opgemerkt en er actie kan worden ondernomen.

Hoogbegaafde en hoogsensitieve medewerkers zijn een waardevolle asset voor een organisatie, maar ze hebben ook specifieke behoeften op het gebied van werkomgeving en ondersteuning. Door energetische therapie in te zetten als preventiemiddel, in combinatie met andere maatregelen gericht op het welzijn van deze medewerkers, kunnen werkgevers ervoor zorgen dat zij optimaal kunnen presteren zonder uit te vallen met burn-out of bore-out. Investeer daarom in de gezondheid en vitaliteit van je hoogbegaafde en hoogsensitieve medewerkers en pluk daar zelf ook de vruchten van. Zorg voor een werkomgeving waarin zij zich gehoord, begrepen en ondersteund voelen. Met de juiste aanpak kun je voorkomen dat deze talentvolle mensen uitvallen en kun je hun potentieel volledig benutten.

Maak hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid bespreekbaar binnen de organisatie, met de werknemers. Dit is de eerste stap naar (h)erkenning van de medewerker. De medewerker voelt zich gezien en gehoord. Dat is de eerste stap naar duurzame inzetbaarheid. Niemand wilt uitvallen. 

Met stralende groet,

Manon van Drielen

Energetisch Practitioner Hoogbegaafdheid


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

Hoogbegaafdheid coaching Breda

Hoogbegaafdheid coaching Tilburg

Hoogbegaafdheid coaching Etten Leur

Hoogsensitief coaching Breda

Hoogsensitief coaching Tilburg

Hoogsensitief coaching Etten Leur

Energetisch coachen Breda

Energetisch coachen Tilburg

Energetisch coachen Etten Leur

Hoogbegaafd

Begaafd ben met wanneer je IQ boven de 110-120 punten komt. Hoogbegaafd ben je als je IQ boven de 130 komt. Wist je dat 2% van je werknemers begaafd is. En dat 1% van je werknemers hoogbegaafd is? Wat doet het met je bedrijf als 1 of 2% ziek thuis zit?

Hoogsensitief

Hoogsensitief wordt vaak afgedaan alsof iemand een gevoellig type is. Hoogsensitief gaat verder. Als je hoogsensitief bent ben je niet meteen een helderziende. Hoogsensitief geeft aan dat prikkels sterker binnen komen, vaak alle prikkels! Dus horen, ruiken, zien en voelen. En dat voelen gaat verder dan alleen met de vingers. Veelal zijn hoogsensitieve mensen gevoellig voor energie.

Kennisplatform Fleximaal.com

hoogbegaafdheid coaching begaafd, hoogbegaafd, HB, bore out HB begaafd bore out hoogbegaafd Energetisch coachen hoogsensitief coaching energetisch coachen sensitief, hoog sensitief, Burn out Burn out sensitief hoog sensitief
Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.